cimkep
cimkep
main picture title

Levelezőkliens konfigurációja

A leveleimet saját levelező programmal szeretném megtekinteni (pl. MS Outlook). Hogyan lehetséges ez?
1. Indítsa el a Microsoft Outlook-ot (vagy Outlook Express-t). Kattintson az Eszközök menü, E-mail fiókok (vagy egyszerűen Fiókok ) almenüjére.2. Microsoft Outlook esetében: Kattintson az Új e-mail fiók hozzáadása szövegre, majd a Tovább gombra.
Outlook Express esetében: A megjelenő Internet fiókok ablakban kattintson a Levelezés fülre, nyomja meg a Hozzáadás gombot, majd válassza ki a Levelezés almenüt.3. Kiszolgáló típusának válassza a IMAP-ot, majd kattintson a Tovább gombra. (Outlook Expressbe ez a kérdés, később jön elő)

4. A következő ablakban a kiszolgálókkal kapcsolatos helyekre a beírandó szöveg: mail.az ön domain neve.hu
pl.: öné a www.kukac.hu , tehát a kiszolgálóhoz azt írja, hogy mail.kukac.hu
Az ide írandó szöveg, a szerződés utolsó lapján is megtalálható az IMAP ill. SMTP szerver résznél.
FONTOS, hogy amennyiben az Ön internet szolgáltatója nem engedélyezi a más SMTP szervereken való levélküldést, az SMTP kiszolgáló rublikát ne az előbb említett módon töltse ki. Az internet szolgáltatóval kötött szerződésében megtalálja az oda írandó kiszolgáló nevet. (pl. mail.t-online.hu) Bizonyos szolgáltatók biztonságos kapcsolatot, hiteleítést igényelnek a levelek küldéséhez, a szerződésben ez is le van írva.

Név: ez a név fog megjelenni az e-mailt fogadó félnél, mint feladó. Az e-mail címhez az ön által adminisztrált e-mail címet írja. A felhasználónévhez szintén az e-mail címét írja, a jelszóhoz pedig a hozzá tartozó jelszót.
Ha a többi rublikát is kitöltötte, akkor nyomja meg a Fiók beállításának tesztelése gombot. Ha minden rendben van, akkor nyomja meg a Tovább gombot.